Pagina 1 van 1

Groente en fruit

Geplaatst: 16 aug 2018 17:56
door Gwen
Welke groente en fruit geven jullie je smous?

Die rare snijboon van mij (ok, sperzieboon) eet van alles. Hij krijgt vaak een wortel (liefst geschrapt). πŸ™„

Appeltjes jat ie zelf uit de boom. Bramen en frambozen weet hij ook goed te vinden. Peer geven we ook wel eens. Ik doe vaak gedroogde abrikozen in mijn havermout en dan krijgt Dorus ook altijd twee. Verder geven we wel eens een stukje banaan.

Ik las dat Jet weleens bloemkool geeft. Dat heb ik nog niet geprobeerd.

Re: Groente en fruit

Geplaatst: 16 aug 2018 19:46
door Jeanette
Van kool in alle soorten, krijgt Bloem heel erg last. Dunne stink ontlasting en volgens mij ook buikpijn. Zelfs van een mini stukje.
Ze krijgen appel, peer, meloen....altijd mini stukjes.
Druif is niet goed voor een hond, dus de lage trossen knippen we van de struik.
Wortel is lekker...
Ze scoren in het bos bramen, maar de lage kunnen besmet zijn door vossen, dus liever even een hoge voor ze plukken.
Walnoten zijn ook slecht...al kunnen we niet voorkomen dat ze wel eens een vinden.
Tja...van alles.
Even de lijsten checken waar de giftige dingen op staan.

Re: Groente en fruit

Geplaatst: 16 aug 2018 21:58
door Alida
Kasper is gek op sperziebonen, appel en banaan😊ook als wij rijst eten zit meneer te kijken of hij ook wat mag hebben, nou een kleine eetlepel, soms☺️ En verder denkt hij dat hij van ons wel een stukje kaas,koek, cake en andere lekkere dingen krijgt als we aan de koffie/ thee of borrel zijnπŸ˜…maar dat doen we maar niet, word hij vierkant. Een klein hondenkoekje daar moet hij net mee doen☺️ Groetjes Alida

Re: Groente en fruit

Geplaatst: 16 aug 2018 23:28
door loes
Fija is een alleseter, ik was zoeven rauwkost aan het maken en dan zit ze al klaar, wortel, witlof, bloemkool, komkommer, courgette, het gaat er allemaal graag in, appel, banaan, ik zou eigenlijk niet weten wat ze niet lust. Druif, walnoten, avocado, ui, krenten, rozijnen krijgt ze uiteraard niet omdat het slecht voor ze is. Tomaat krijgt ze wel eens een stukje. Sperziebonen geef ik eigenlijk nooit rauw (misschien omdat ik die zelf niet (half)rauw lust), wel eens een gekookte. Pups gaf ik wel eens zo'n groot boerenkoolblad of een winterpeen in de ren.
Jelle eet ook wel rauwe groente en fruit maar minder graag dan Fija en ook lang niet alles.

Re: Groente en fruit

Geplaatst: 17 aug 2018 07:58
door E Kuilboer
Haha ja het zijn net vuilnisbakkies he: ga op de poot staan en het bekkie gaat open πŸ˜‚ Teun is niet zo gek van komkommer, Wolfje wel. En wortels zijn ze beiden gek op. Mijn paard ook, daar heb ik het hele jaar door wortels voor, de mannen weten dat. Er zit vaak een klein stukje wortels voor ze in m’n zak πŸ€—