Jawel hoor; een stuk of 40 à 45 tenen! hmmmAriënne schreef:Aha, hmmmm!!
Toch geen bollen knoflook en dan 3 x ?
Recepten voor de hongerige hondenmens!
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Goeiemorgen!Martine schreef:Jawel hoor; een stuk of 40 à 45 tenen! hmmmAriënne schreef:Aha, hmmmm!!
Toch geen bollen knoflook en dan 3 x ?
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Volgens mij een gevalletje "TE".
Pim - 27 december 2000. - 31 maart 2014.
Aard (Anna de Zwarte Fruinen x Stef van Doirne)
Aard (Anna de Zwarte Fruinen x Stef van Doirne)
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Gewoon een gevalletje "wie durft?"
Maar ik ben er dan ook niet vies van; We hebben afgelopen zomer met heel veel plezier gegeten bij "The Stinking Rose", een voortreffelijk Garlic-restaurant...
http://www.thestinkingrose.com/
Ik heb trouwens net een hele streng knoflook gekocht; ik krijg trek van dit topic...
Maar ik ben er dan ook niet vies van; We hebben afgelopen zomer met heel veel plezier gegeten bij "The Stinking Rose", een voortreffelijk Garlic-restaurant...
http://www.thestinkingrose.com/
Ik heb trouwens net een hele streng knoflook gekocht; ik krijg trek van dit topic...
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Eb onger van dit halles , nog nie gegeten gr. ein.
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
http://www.smulweb.nl/recepten/862083/H ... ikmaker-zh
Die maakte ik met mijn zus zo'n 45 jaar geleden wel eens.
Maar zonder glazuur en sukade. Amandelen zullen ook wel te duur geweest zijn.
Gewoon een soort honingkoek dus. Maar het woord Hylikmaker herinner ik me.
Zo'n mooi woord.
Ik ga deze eens proberen.
Die maakte ik met mijn zus zo'n 45 jaar geleden wel eens.
Maar zonder glazuur en sukade. Amandelen zullen ook wel te duur geweest zijn.
Gewoon een soort honingkoek dus. Maar het woord Hylikmaker herinner ik me.
Zo'n mooi woord.
Ik ga deze eens proberen.
Laatst gewijzigd door Jeanette op 21 feb 2012, 20:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Bloemetje (Coco x First / Loebas) geb. 09-04-2011
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Dieuwertje Bloem van Katoen (Bloemetje x Bram) geb. 22-12-14
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Ziet er goed uit Martine !
In Oostenrijk en ook thuis eten de jongens wel eens knoflook soep echt hun favoriet.
In Oostenrijk en ook thuis eten de jongens wel eens knoflook soep echt hun favoriet.
Groetjes, Andrea
Bickel-Gijs van Nerdinck geboren op 26/11/ 2009 Blufpoker's O'Quinta - Toby Hannes.
Labrador Wiskie 16-12-'98 overleden 29/10/2012
Bickel-Gijs van Nerdinck geboren op 26/11/ 2009 Blufpoker's O'Quinta - Toby Hannes.
Labrador Wiskie 16-12-'98 overleden 29/10/2012
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Ziet er goed uit Jeanette; bewaar je een stukje?
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Om toch een beetje zomer in huis te halen geef ik jullie dit heerlijke recept voor een overvolle mediterane groentetaart; overgenomen uit mijn kookbijbel...
voor 4-6 personen - ingrediënten
- 1 rode en 1 gele paprika
- ca. 1 dl. olijfolie
- 1 middelgrote aubergine, in blokjes van 4 cm
- 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes van 3 cm
- 1 kleine courgette, in blokjes van 3 cm
- 2 middelgrote uien, in dunne ringen
- 2 laurierblaadjes
- 300 gr korstdeeg (kant-en-klaar of van de banketbakker)
- de blaadjes van 8 takjes tijm
- 120 gr ricotta
- 120 gr feta
- 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 middelgrote scharreleieren
- 2 dl slagroom (slankroom)
- zout en zwarte peper
Verhit de oven tot 230 graden. Begin met het roosteren van de groenten. Snijd met een klein mes de steeltjes uit de paprika's en trek ze met de zaadlijsten eruit. Schud de paprika's om alle zaadjes te verwijderen en gooi stelen en zaadlijsten weg. Leg beide paprika's in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en zet ze op de bovenste richel in de oven.
Vermeng de blokjes aubergine in een kom met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze in een enkele laag in een grote braadslee en zet ze in de oven een richel onder de paprika's.
Doe na 12 minuten de blokjes zoete aardappel bij de aubergine's en rooster ze 12 minuten. Voeg nu ook de courgetteblokjes toe en rooster alles nog 10-12 minuten. De paprika's moeten nu geblakerd en alle overige groenten gaar zijn. Neem alles uit de oven en schakel terug naar 160 graden. Dek de paprika's af met folie, ontvel ze na 10 minuten en scheur het vruchtvlees in repen.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Fruit de uien met de laurier en wat zout af en toe omscheppend 25 minuten tot ze goudbruin, gaar en zoet zijn. Neem de pan van het vuur, gooi de laurier weg en zet de uien opzij.
Vet een ondiepe taartvorm van 22 cm doorsnee met een losse bodem in. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca 3 mm dikte en 28 cm dorsnee. Leg de deeglap in de vorm, druk het in de rand aan en laat het teveel over de rand hangen. Leg een vel bakpapier in de vorm die ook de deegranden bedekt en vul hem met porseleinen bakerwten of droge peulvruchten. Bak de bodem 30 minuten blind in de oven. Schud de steunvulling eruit, verwijder het bakpapier en bak de deegbodem in nog 10-15 minuten goudbruin. Neem hem uit de oven en laat hem iets afkoelen.
Verdeel de uien in de deegbodem en verdeel de geroosterde groenten er gelijkmatig overheen. Bestrooi alles met de helft van de tijm. Strooi beide soorten kaas in kleine dotjes op de groenten en schik de tomaatjes erop met de snijkant naar boven.
Klop de eieren los in een kom met de slagroom en een beetje zout en peper. Giet het mengsel rustig in de vorm; laat de tomaten en kaas onbedekt en strooi de overgebleven tijm erover. Zet de taart in de oven en bak hem nog 35-45 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten staan voor je de overhangende stukken deeg eraf breekt; neem de taart uit de vorm en dien hem op.
Fijne zondag en eet smakelijk!
voor 4-6 personen - ingrediënten
- 1 rode en 1 gele paprika
- ca. 1 dl. olijfolie
- 1 middelgrote aubergine, in blokjes van 4 cm
- 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes van 3 cm
- 1 kleine courgette, in blokjes van 3 cm
- 2 middelgrote uien, in dunne ringen
- 2 laurierblaadjes
- 300 gr korstdeeg (kant-en-klaar of van de banketbakker)
- de blaadjes van 8 takjes tijm
- 120 gr ricotta
- 120 gr feta
- 7 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 2 middelgrote scharreleieren
- 2 dl slagroom (slankroom)
- zout en zwarte peper
Verhit de oven tot 230 graden. Begin met het roosteren van de groenten. Snijd met een klein mes de steeltjes uit de paprika's en trek ze met de zaadlijsten eruit. Schud de paprika's om alle zaadjes te verwijderen en gooi stelen en zaadlijsten weg. Leg beide paprika's in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en zet ze op de bovenste richel in de oven.
Vermeng de blokjes aubergine in een kom met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Verdeel ze in een enkele laag in een grote braadslee en zet ze in de oven een richel onder de paprika's.
Doe na 12 minuten de blokjes zoete aardappel bij de aubergine's en rooster ze 12 minuten. Voeg nu ook de courgetteblokjes toe en rooster alles nog 10-12 minuten. De paprika's moeten nu geblakerd en alle overige groenten gaar zijn. Neem alles uit de oven en schakel terug naar 160 graden. Dek de paprika's af met folie, ontvel ze na 10 minuten en scheur het vruchtvlees in repen.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Fruit de uien met de laurier en wat zout af en toe omscheppend 25 minuten tot ze goudbruin, gaar en zoet zijn. Neem de pan van het vuur, gooi de laurier weg en zet de uien opzij.
Vet een ondiepe taartvorm van 22 cm doorsnee met een losse bodem in. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca 3 mm dikte en 28 cm dorsnee. Leg de deeglap in de vorm, druk het in de rand aan en laat het teveel over de rand hangen. Leg een vel bakpapier in de vorm die ook de deegranden bedekt en vul hem met porseleinen bakerwten of droge peulvruchten. Bak de bodem 30 minuten blind in de oven. Schud de steunvulling eruit, verwijder het bakpapier en bak de deegbodem in nog 10-15 minuten goudbruin. Neem hem uit de oven en laat hem iets afkoelen.
Verdeel de uien in de deegbodem en verdeel de geroosterde groenten er gelijkmatig overheen. Bestrooi alles met de helft van de tijm. Strooi beide soorten kaas in kleine dotjes op de groenten en schik de tomaatjes erop met de snijkant naar boven.
Klop de eieren los in een kom met de slagroom en een beetje zout en peper. Giet het mengsel rustig in de vorm; laat de tomaten en kaas onbedekt en strooi de overgebleven tijm erover. Zet de taart in de oven en bak hem nog 35-45 minuten tot de vulling stevig en goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten staan voor je de overhangende stukken deeg eraf breekt; neem de taart uit de vorm en dien hem op.
Fijne zondag en eet smakelijk!
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Ziet er goed uit. Maar de bereiding . Gaat mijn liefde voor maaltijden bereiden ver te boven. Half uurtje vind ik echt wel max.
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Ja, het neemt wel even tijd, maar is niet moeilijk om te maken. Ik vind koken leuk en m'n huis gaat er altijd heerlijk van ruiken... (ik doe nog een paar teentjes knoflook door de uitjes; maar die staan niet in het originele recept)
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Het ziet er heerlijk uit. Duidelijk beschreven ook Ik zal het hier eens in de groep gooien.............
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Klinkt goed! Zou het wat worden als ovenschotel zonder het deeg?
maar eens uitproberen...
maar eens uitproberen...
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Dat lijkt me wel. Het wordt alleen een zootje bij het opscheppen, maar wat maakt dat nou uit? Als het maar lekker is! (of het deeg vervangen voor geschaafde, geroosterde plakken aubergine, die je dakpansgewijs over elkaar heen legt?)ewhuitema schreef:Klinkt goed! Zou het wat worden als ovenschotel zonder het deeg?
maar eens uitproberen...
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Hiervoor gebruik ik trouwens altijd gewone knikkers; veel goedkoper en makkelijker aan te komen...Martine schreef: vul hem met porseleinen bakerwten of droge peulvruchten.
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Hmmm, lijkt me zalig! Gekopieerd!
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
Het komt ook uit een vegetarisch boek. De schrijver is zelf geen vegetariër en je kunt de recepten ook aanvullen met vlees of vis, zegt hij zelf, maar het boek is een bundeling van zijn colums met vegetarische recepten die hij in opdracht schreef.Eva81 schreef:Leuk recept Martine,ook voor de vega's ( waaronder ik zelf ) onder ons
http://www.athenaeum.nl/recensies/yotam-ottolenghi
Ik ben ook geen vegetariër, maar hou gewoon niet zo van vlees, kip of vis en ben dus erg blij met dit boek...!
Bobbie "Jonas Mozes van de Liefelijke" - 30-10-2006
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
Frouckje Babbe-Boo van de Liefelijke x Hollands Koetsiertje's Abe-Mozes
-
- Berichten: 4753
- Lid geworden op: 14 okt 2008, 23:16
Re: Recepten voor de hongerige hondenmens!
ewhuitema schreef:Klinkt goed! Zou het wat worden als ovenschotel zonder het deeg?
maar eens uitproberen...
Met aardappelpuree onder in de schaal. Ik maak ook wel eens een ovenschotel met aardappelpuree en daar bovenop een vulling van in pruimen, prei en nasikruiden gestoofde hamlapblokjes. Over de vulling doe ik dan ook nog aardappelpuree, niet helemaal afdekken maar gaatjes er in zodat het vocht kan ontsnappen.
De taart van Martine ga ik zeker eens maken. Lekker.
Wieske (Sammy) Op de Ruiver (Guusje-Blufpokers O'Terry) & Lieveke Op de Mookerhei
22-05-11 Wieske-Sammy Op de Ruiver X Jurre-Joris) 1-5 Lieveke Loetje Mariken Esther Silke & Sanne
02-04-15 W-Sammy X Pip 2-1 Jochie Noortje Timmy(+Froukje +Ciske)
22-05-11 Wieske-Sammy Op de Ruiver X Jurre-Joris) 1-5 Lieveke Loetje Mariken Esther Silke & Sanne
02-04-15 W-Sammy X Pip 2-1 Jochie Noortje Timmy(+Froukje +Ciske)